24 Čvc

Čeští handicapovaní cyklisté zahájili světový pohár velmi úspěšně a vybojovali tři cenné kovy

Dnes (pátek 24.7.2015) odstartoval v německém Elzachu další závod světového poháru handicapovaných cyklistů. Jedná se již o třetí letošní závod SP, který se koná necelý týden před letošním vrcholem sezóny, mistrovstvím světa ve švýcarském Nottwil.
Čeští závodníci se rozhodně v dnešní časovce neztratili.

Na velmi  náročné trati časovky, , jejíž trať je specifická tím, že vede neustále do vrchu místy se stoupáním přes 10% se představili jezdci v kategoriích C. Excelentní výkon předvedla Tereza Diepoldová (C2), která vybojovala zlatou medaili a svým časem předjela i závodnice s lehčím handicapem kategorie C3 a své největší soupeřce Alison Jones nadělila přes tři minuty. Třetí skončila s téměř 10 minutovou ztrátou Holanďanka Alyda Norbruis.

V mužské kategorii C2 si skvěle vedl Ivo Koblasa a zajel třetí nejrychlejší čas a získal pro české barvy bronz. Sklonit se musel jen před výkonem Španěla Egharta, který zvítězil před druhým Peruáncem Hilario Rimasem.

Jiřímu Ježkovi (C4) dnes jeho oblíbená trať příliš nesedla a dojel si pro sedmou příčku.  Tomáš Kajnar (C5) i přes defekt na startu vybojoval osmé místo.

Na poloviční trati náročné časovky se představili handbikeři. Nejlépe z Čechů si vedla Kateřina Antošová (H3), která obsadila čtvrté místo, rovněž Patrik Jahoda (H1) a Pavel Foltýn (H2) předvedli velmi kvalitní výkony a shodně obsadili ve svých kategoriích pátou příčku.

V tricyklech se podařilo Jiřímu Hindrovi (T1) vybojovat zlatou medaili a David Vondráček (T2) obsadil konečnou čtvrtou příčku.

Zítřejší program světového poháru pokračuje silničním závodem.046042